• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Hlavná stránka
  • Blog
  • Mladý hráč z Kanady s našou rampou X-clusive valcuje a vyhráva jednu medailu za druhou
pondelok, 28 október 2019 16:17

Mladý hráč z Kanady s našou rampou X-clusive valcuje a vyhráva jednu medailu za druhou

Napísal(a) bashtosports.com
Mladý hráč z Kanady s našou rampou X-clusive valcuje a vyhráva jednu medailu za druhou Mladý hráč z Kanady s našou rampou X-clusive valcuje a vyhráva jednu medailu za druhou
Ahoj Nico, ako sa máš, mohol by si nám povedať niečo o sebe?

Volám sa Nico Iemma, mám 10 rokov (16. novembra 2019 budem mať 11), žijem v Kanade, Ontáriu, mesto Oshawa a mám detskú mozgovú obrnu.

Takže sa budúci mesiac sa stávaš mladým mužom :-) Ako dlho hráš bocciu a čo pre teba boccia znamená?

Bocciu som začal hrať asi pred 2 rokmi, ale som súťažne som začal hrať až v auguste 2018 so svojím otcom, ako mojím asistentom. Bol som zaradený do kategórie BC3 na provinčnej a národnej úrovni a v súčasnosti hrám iba ako jednotlivec, ale teším sa na začínajúcich partnerov v roku 2020. Môj otec a bratranec sa momentálne usilujú o zriadenie boccia klubu v regionálnej oblasti. Trénujem raz týždenne proti hádzajúcim hráčom (BC1 a hráčom integrovanej boccie). Šport boccia mi dáva sebadôveru a umožňuje mi vyniknúť v športe, ktorý je veľmi technicky náročný. Je to skutočne „all inclusive” šport.

Mladý hráč z Kanady s našou rampou X-clusive valcuje a vyhráva jednu medailu za druhou

To znie veľmi dobre, nápad zriadiť športový klub je proste skvelý. Aké výsledky si doteraz dosiahol v boccii? Zúčastňuješ sa iba domácich turnajov alebo aj na medzinárodnej úrovni?

Ako 10-ročný bohužiaľ nemôžem hrať na medzinárodnej úrovni, ale dosiahol som nasledujúce výsledky na úrovni konkurencii s dospelými hráčmi:
- provinčný šampión Ontária (2 zlaté medaile) v rokoch 2018 a 2019
- Ontario Provincial 2019 Parasport strieborná medaila
- Viacnásobné regionálne zlaté kvalifikácie
- 7. miesto - národný turnaj Defi Sportif

Veľmi pekne, len tak ďalej! A kto ťa najviac podporuje v športe? Profesionálne, mentálne, finančne…

Celá moja rodina veľmi podporuje moju kariéru v boccii. Môj otec je môj asistent/tréner, môj bratranec je kvalifikovaný ako provinčný tréner, mama pomáha pri organizovaní podujatí a všetkých našich potrieb a stará mama pomáha s vylepšovaním vybavenia. Rodinné školy, priatelia a dokonca aj miestne školy sú veľmi nápomocné a sledujú moje hry, keď môžu.

Máš štastie, mať okolo seba toľko dobrých ludí. Ako ti tvoje športové vybavenie pomáha vyhrať? Aké športové vybavenie teraz používaš? Značka, model ... Môžeš ho porovnať s predchádzajúcimi?

Teraz používame rampu BASHTO X-clusive a oproti predchádzajúcej rampe to je veľký pokrok. Vyriešila mnohé predchádzajúce technické problémy, a tiež vyzerá skvele. Oceňujem jej pevnosť, presnosť a hladký priechod lopty rampou.

Puzdro je veľmi robustné a ľahko sa s ním manipuluje. Neubližuje to, že to vyzerá skvele. Po hraní s touto rampou na Majstrovstvách Ontariu a na národných turnajoch sa od ostatných hráčov prejavil veľký záujem o kúpu tejto rampy.

Páni, to je pre nás dobrá správa! Ceníme si vašu spokojnosť. Môžete nám tiež povedať niečo o situácii v boccii vo vašej krajine?

Aj keď nemôžem hovoriť za Boccia Canada ako takú, boccia je organizovaná na troch rôznych úrovniach. Pozostáva z regionálnych klubov, provinčných asociácií a celonárodnej Kanadskej Asociácie Boccie, a všetky spomenuté organizujú turnaje na svojej vlastnej úrovni.

Z toho, čo vidíme, Boccia sa v Kanade značne rozvíja a hrá sa na svetovej úrovni.

Mladý hráč z Kanady s našou rampou X-clusive valcuje a vyhráva jednu medailu za druhou

Máš okrem boccie nejaké ďalšie aktivity a koníčky, robíš okrem boccie nejaké iné športy?

Moja práca je len byť dieťaťom a dobrým študentom :-) Bohužiaľ moja úroveň postihnutia robí športovanie dosť ťažkým, takže Boccia je pre mňa tá ideálna.

Veríme, že ste vynikajúcim študentom :-) Aké sú tvoje športové a životné ciele do budúcnosti?

Začnem pokusom o vytvorenie provinčného tímu (vo veku 15 rokov) a potom dúfam, že budem hrať na národných aj medzinárodných turnajoch. Ďakujem všetkým, ktorí sa ku mne pripojili na tejto divokej jazde! Ďakujem Ondrejovi a tímu BASHTO za zhotovenie skvelej rampy. Tešíme sa na niekoľko ďalších medailí :-)

My ti ďakujeme za tvoj čas a prajeme veľa športových aj životných úspechov do budúcnosti!

Partneri

Kde nás nájdete

O nás

Naša firma funguje na trhu od roku 2013, je výrobcom profesionálneho športového vybavenia pre zdravotne postihnutých športovcov s hlavným zameraním na paralympijský šport BOCCIA.

Naše výrobky dodávame množstvu subjektov na Slovensku aj v zahraničí.

Mailchimp

Kontaktujte nás

BASHTO SPORTS, s.r.o.

Nám. SNP 207

049 22 Gemerská Poloma, Slovensko

Tel: +421 949 737 543

info@bashtosports.com

SK95 1100 0000 0029 4811 3295