• 1
  • 2
  • 3
  • 4
pondelok, 10 február 2020 16:43

Príbehy šampiónov - Ross „Rossgo“ MacNeil (VB)

Napísal(a) bashtosports.com
Ross „Rossgo“ MacNeil, prvý sprava Ross „Rossgo“ MacNeil, prvý sprava
Meno hráča / kategória: Ross „Rossgo“ MacNeil (kat. BC3)
Krajina pôvodu: Škótsko (Spojené kráľovstvo)
Športový klub: West of Scotland Boccia Club Glasgow
Úspechy: bronzová medaila v pároch BC3 v Nottinghame, 2019
člen škótskeho národného tímu, 2020

Povedzte nám niečo o sebe...
Volám sa je Ross MacNeil... moja prezývka je „Rossgo“. Mám 29 rokov a bývam v blízkosti Glasgow v Škótsku. Bola mi diagnostikovaná detská mozgová obrna.

Kedy a ako ste začali hrať bocciu. V ktorom klube pôsobíte?
Bocciu hrám ešte len 2 roky a na odhazovanie lôpt používam boccia rampu. V decembri 2019 som bol klasifikovaný ako BC3. Trénujem vo West of Scotland Boccia Club v Glasgow a naozaj si to užívam.

Príbehy šampiónov - Ross „Rossgo“ MacNeil (VB)

Čo pre Vás boccia znamená?
Milujem tento šport kvôli tomu , že je určený pre všetkých, ktokoľvek sa môže zúčastniť a súťažiť na akejkoľvek úrovni. A zo spoločenskej stránky je skvelý, keďže mi umožňuje stretávať sa s mnohými novými priateľmi z celého sveta!

Zúčastňujete sa turnajov len na domácej pôde, alebo aj na medzinárodnej či svetovej úrovni? Aké amatérske a profesionálne úspechy ste dosiahli?
Súťažím na regionálnej úrovni a od začiatku som používal boccia rampu BASHTO X-100, ktorú mi láskavo požičala spoločnosť Scottish Disability Sport.
Bol som dosť úspešný, od zápasu k zápasu som sa pomaly zlepšoval v hre, čoho výsledkom boli medailové pozície na väčšine turnajov. V Scottish Disability Sport videli môj potenciál a požiadali ma, aby som trénoval so škótskym podporným tímom.

Ako Vám pomáha športové vybavenie pri Vašich víťazstvách?
Môj otec sa práve vtedy rozhodol vylepšiť moju rampu a kúpil mi rampu X-7000 od BASHTO SPORTS. Je stabilnejšia ako moja predošlá rampa, a preto je presnejšia.

Aké sú najväčšie úspechy, ktoré ste doteraz v boccii dosiahli?
V decembri minulého roku ma pozvali zastupovať Škótsko v súťaži párov a tímov Boccia England 2019. S mojou vtedy novou rampou som šiel súťažiť do Nottinghamu. S podporou spoluhráčov a pomocou mojej novej rampy som získal bronzovú medailu v kategórii párov BC3.

Príbehy šampiónov - Ross „Rossgo“ MacNeil (VB)

Gratulujeme k tomuto krásnemu výsledku! Aké máte športové a životné ciele do budúcnosti?
Po kratšej prestávke späť trénujem a bol som vybraný do Škótskeho národného boccia tímu na rok 2020. Veľmi sa na to teším.

Čo by ste odkázali našim čitateľom, svojim fanúšikom a ľuďom okolo seba?
V prvom rade musím poďakovať svojim trénerom - Stephen McGuire, Peter McGuire, Michaela Riháčková a Jenny Nethery - za ich podporu, pomoc a poradenstvo. Chcel by som sa tiež poďakovať spoločnosti BASHTO SPORTS za vynikajúcu rampu, ktorá môže súťažiť na veľmi vysokej úrovni!

Príbehy šampiónov - Ross „Rossgo“ MacNeil (VB)

My ďakujeme Vám za Váš čas a ochotu. Zo srdca Vám želáme radosť z hry a prelomové víťazstvá s našim špičkovým športovým vybavením.

Rozhovor viedol:
Csaba Urban
člen marketingového tímu BASHTO SPORTS
a certifikovaný národný rozhodca boccie na Slovensku

Partneri

Kde nás nájdete

O nás

Naša firma funguje na trhu od roku 2013, je výrobcom profesionálneho športového vybavenia pre zdravotne postihnutých športovcov s hlavným zameraním na paralympijský šport BOCCIA.

Naše výrobky dodávame množstvu subjektov na Slovensku aj v zahraničí.

Mailchimp

Kontaktujte nás

BASHTO SPORTS, s.r.o.

Nám. SNP 207

049 22 Gemerská Poloma, Slovensko

Tel: +421 949 737 543

info@bashtosports.com

SK95 1100 0000 0029 4811 3295