• 1
  • 2
  • 3
  • 4
pondelok, 07 január 2019 17:02

Rozhovor s rakúskym hráčom Michaelom Kieflerom

Napísal(a) bashtosports.com
Rozhovor s rakúskym hráčom Michaelom Kieflerom Rozhovor s rakúskym hráčom Michaelom Kieflerom
Milí priatelia, prinášame krátky rozhovor s Michaelom Kieflerom, ktorý je aktívnym športovcom v niekoľkých paralympijských disciplínach. Je to hráč futbalu na invalidných vozíkov a taktiež hrá bocciu v kategórii BC3 rakúskeho Boccia-CP Österreich. V súčasnosti využíva našu prémiovú rampu BASHTO X-CLUSIVE a dosahuje pozoruhodné úspechy.

Ste viditeľne športovo orientovaný človek, hráte Power Soccer a Bocciu súčasne. Ktorému z týchto dvoch sa venujete dlhšie?
Power Soccer hrám už od roku 2013 a od novembra 2017 som začal hrať aj Bocciu.

Ako ste sa vlastne dostali z Power Socceru k Boccii?
Môj kamarát, tiež hráč futbalu na vozíkoch, taktiež hrajúci Bocciu viac ako 25 rokov mi povedal o tomto paralympijskom športe. Je dosť úspešný a získal už veľa medailí. A tak som si povedal, že by som to mohol tiež skúsiť. Trvalo to však niekoľko rokov, nájsť si čas a skutočne začať trénovať Bocciu.

Aké sú vaše najväčšie úspechy v Boccii, zúčastňujete sa aj medzinárodných turnajov?
Bola to moja prvá Boccia sezóna a som v prvým BC3 hráčom v Rakúsku, ktorý vyhral pohár. Zúčastnil som sa piatich turnajov v Rakúsku a vždy som sa umiestnil na jednej z prvých 3 pozícií. V Rakúsku som vyhral zlato na BC3 Cup 2018. Dúfam, že v budúcich rokoch získam skúsenosti aj na medzinárodných súťažiach.

Rozhovor s rakúskym hráčom Michaelom Kieflerom


U nás na Slovensku nie je rakúska boccia veľmi známa, poviete nám niečo o situácii v bocci v Rakúsku? Ako je vlastne organizovaná, máte ligové či celonárodné súťaže?
Rakúsko hrá Bocciu už dlhší čas, zúčastňovalo sa paralympiád, majstrovstiev sveta a Európy a mnohých medzinárodných turnajov. Ale v posledných 10 rokoch hráme už len na národnej úrovni. Boccia je veľmi dobre organizovaná národným združením Boccie a asi 7 športových klubov trénuje Bocciu na týždennej báze. Každý rok sa v Rakúsku koná približne 5 národných turnajov v zmiešaných kategóriách.

Čo si myslíte, že je kľúčom úspechu v boccii samozrejme po pravidelnom tvrdom tréningu, sú to dobré lopty alebo dobrá rampa?
Častá prax s mojím boccia asistentom získať, ako zvládnuť Ramp presne tak, ako chcem. Tiež musíte poznať každú z vašich lôpt, ako to robí v závislosti od nastavenia Ramp. Takže tvorí kruh, kde musí všetko fungovať dokonale.

Rozhovor s rakúskym hráčom Michaelom Kieflerom


V kategórii BC3 je taktiež veľmi dôležitým skúsený asistent, s ktorým je hráč dobre zohratý, koho máte za boccia asistenta?
Mám asistentku, začali sme a učili sa hrať Bocciu spolu, jej meno je Johanna. K dispozícii mám aj 4 náhradných asistentov pre prípad choroby alebo nedostupnosti, aby som mohol zakaždým trénovať s niekým, kto pozná pravidlá boccie a taktiež moju rampu.

V priebehu tohto roka ste si u nás objednali prémiovú boccia rampu BASHTO X-clusive, Čo vás upútalo práve na tejto rampe, boli to jej charakteristiky alebo jej dizajn?
Vždy sa snažím v rámci športu hrať čo najlepšie, preto potrebujem profesionálne vybavenie. Táto rampa vyzerá veľmi profesionálne a spĺňa požiadavky hráča, aby mohol hrať naozaj dobre. Tiež chcem ľahko ovládateľnú a masívnu rampu, s ktorou môžem hrať dlhšie obdobie.

Ste s touto rampou, čo sa týka presnosti a stability spokojný?

Áno, pretože je "Alu". Môj klub vlastní rampu BASHTO X-300, s ktorou som vlastne začal hrať, až kým som sa rozhodol zakúpiť si vlastnú rampu. A zákaznícka podpora spoločnosti BASHTO SPORTS je tiež skvelá.

Rozhovor s rakúskym hráčom Michaelom Kieflerom


Používate k prevozu rampy aj kufor na rampu BASHTO Athletic Transport Box? Ak áno, ste s ním spokojný?
Áno, pretože je to moja vlastná a veľmi špeciálna rampa, tak ju potrebujem chrániť a ľahko ju prepravovať na súťaže a turnaje.

Odporučili by ste našu firmu aj iným hráčom boccie?
Áno, samozrejme, a spravím to rád! Na turnajoch sa každý pýta, kde som získal túto profesionálnu rampu.

Ďakujeme za váš čas a prajeme veľa ďalších športových úspechov.
Tím BASHTO SPORTS

Partneri

Kde nás nájdete

O nás

Naša firma funguje na trhu od roku 2013, je výrobcom profesionálneho športového vybavenia pre zdravotne postihnutých športovcov s hlavným zameraním na paralympijský šport BOCCIA.

Naše výrobky dodávame množstvu subjektov na Slovensku aj v zahraničí.

Mailchimp

Kontaktujte nás

BASHTO SPORTS, s.r.o.

Nám. SNP 207

049 22 Gemerská Poloma, Slovensko

Tel: +421 949 737 543

info@bashtosports.com

SK95 1100 0000 0029 4811 3295