• 1
  • 2
  • 3
  • 4
piatok, 12 júl 2019 16:25

Rozhovor s Mikaela Andersson zo Švédska

Napísal(a) bashtosports.com
Rozhovor s Mikaela Andersson Rozhovor s Mikaela Andersson
1. Milá Mikaela, keďže sme sa z komunikácie s tvojím trénerom Rayom Clarkom (manažér a tréner IFAH Ramp Boccia) dopočuli o vašom úspechu na turnaji Göteborg Open Boccia v novembri 2018, rozhodli sme sa s vami spraviť krátke interview. V prvom rade by sme vám chceli zagratulovať k tomuto triumfu. Ako sa cítite ako čerstvá šampiónka?
Ďakujem, mám z toho veľkú radosť a cítim sa skvele.

2. Môžete nám povedať niečo viac o tomto turnaji – kto sa ho zúčastnil, koľko hráčov súťažilo a čo pre teba úspech na tomto turnaji znamená?
Neviem presne koľko hráčov sa turnaja zúčastnilo, ale myslím, že v mojej kategórii to bolo 9 hráčov. Výhre som sa veľmi potešila a bol to o to lepší pocit, že to bola vlastne moja prvá profesionálna súťaž.

3. Vyhral medailu okrem vás aj niekto iný z vášho tímu na tejto súťaži?
Áno, moja spoluhráčka a kamarátka Cecilia sa umiestnila na bronzovej priečke.

Rozhovor s Mikaela Andersson


4. Je zlatá medaila z Göteborgu doposiaľ váš najväčší úspech v boccii? Zúčastňujete sa boccia turnajov aj na medzinárodnej úrovni?
Áno, bol to zatiaľ môj najväčší úspech. Doteraz som sa nezúčastnila žiadnej medzinárodnej súťaže, keďže ako som už vravela, toto bol môj prvý profesionálny turnaj vôbec.

5. Kedy ste začali hrať bocciu a čo pre vás boccia znamená?
Myslím že to bolo asi pred 4 rokmi, keď som sa prvýkrát stretla s bocciou a veľmi som si ju obľúbila.

6. Hráte okrem boccie aj nejaký iný paralympijský šport? Alebo máte nejaké iné záujmy vo voľnom čase?
Nevenujem sa žiadnemu inému športu a chcem sa sústrediť len na bocciu.

7. Vedeli by ste nám stručne popísať situáciu v boccii vo Švédsku? Kedy sa boccia vo Švédsku začalo rozvíjať, koľko klubov tam máte a ako je boccia v súčasnosti organizovaná? Napríklad u nás na Slovensku sa boccia hrá zhruba od roku 1996.
Boccia sa stáva veľmi populárnou a je stále viac a viac zdravotne postihnutých ľudí, ktorí ju začínajú hrať. Je mi ľúto, ale naozaj neviem kedy sa to začalo u nás rozvíjať a nemám ani prehľad koľko klubov momentálne vo Švédsku máme.

Rozhovor s Mikaela Andersson


8. Úspech v kategórii BC3 výrazne závisí od kvalitného boccia vybavenia - boccia rampy a boccia lôpt. Kúpili ste si boccia rampu od spoločnosti BASHTO SPORTS - BASHTO Athletic Basic. Aká je vaša skúsenosť s rampou?
Veľmi som s rampou spokojná, hrám s ňou už asi dva roky a za tento čas som sa s ňou a jej možnosťami dobre oboznámila.

9. Vieme, že vašej spoluhráčke Cecilii, ktorá tiež hrá s našou rampou Bastho Athletic sa nešťastnou náhodou podarilo rozbiť nadstavec na svojej rampe. Pomohli vám po obdržaní náhradného dielu naše video návody pri výmene rozbitého dielu?
Áno, bolo to zreteľné a veľmi užitočné, myslím, že zákazníci naozaj oceňujú tento druh pomoci.

10. Okrem dobrého športového vybavenia a tréningov je veľmi dôležitým faktorom pre úspech v kategórii BC3 aj asistent hráča. Povedzte nám niečo o vašom asistentovi. Ste spolu dobre zohratí? Ako dlho už spolu trénujete?
Ja a moja asistentka sme veľmi dobre zohraté, je to vlastne moja mama. Trénujeme spolu už dva roky a veľmi dobre si rozumieme.

11. Podľa vášho trénera ste intenzívne pripravovali turnaj v apríly, ktorý mal byť tou najdôležitejšou súťažou tohto roku. Na tomto turnaji sa zúčastnila samotná švédska elita. Ako prebiehali vaše tréningy aké ciele ste na turnaji dosiahli?
Áno, veľa som sa na ten turnaj pripravovala a napokon som sa popri švédskej elite umiestnila na 6. mieste. Ale 4. mája som hrala na SM v Uppsale, kde som dosiahla tretie miesto, na čo som veľmi hrdá.

Rozhovor s Mikaela Andersson


12. Existuje množstvo značiek a modelov boccia rámp, prečo ste sa rozhodli práve pre rampu BASHTO Athletic Basic ?
Pretože mi proste vyhovuje :)

13. Ak sa rozhodnete zúčastniť sa medzinárodného boccia turnaja, radi by sme vás videli na turnaji Boccia Tatra Cup, ktorý sa každoročne v júni koná v krásnom horskom prostredí Nízkych Tatier na Slovensku. Mali by ste záujem niekedy sa ho zúčastniť?
Rozhodne áno, a budem čakať na akékoľvek informácie z vašej strany.

14. Prajeme vám veľa športových úspechov a všetko dobré v osobnom živote.
Ďakujem pekne a dúfam, že vám boli moje odpovede užitočné.

http://www.goteborgopen.hemsida.eu/


Fotogaléria

  • Rozhovor s Mikaela Andersson 01
  • Rozhovor s Mikaela Andersson 02
  • Rozhovor s Mikaela Andersson 03
  • Rozhovor s Mikaela Andersson 04
  • Rozhovor s Mikaela Andersson 05
  • Rozhovor s Mikaela Andersson 06
  • Rozhovor s Mikaela Andersson 07
  • Rozhovor s Mikaela Andersson 08

Simple Image Gallery Extended

Partneri

Kde nás nájdete

O nás

Naša firma funguje na trhu od roku 2013, je výrobcom profesionálneho športového vybavenia pre zdravotne postihnutých športovcov s hlavným zameraním na paralympijský šport BOCCIA.

Naše výrobky dodávame množstvu subjektov na Slovensku aj v zahraničí.

Mailchimp

Kontaktujte nás

BASHTO SPORTS, s.r.o.

Nám. SNP 207

049 22 Gemerská Poloma, Slovensko

Tel: +421 949 737 543

info@bashtosports.com

SK95 1100 0000 0029 4811 3295